Félmaraton

Ez a legizzasztóbb félmaraton edzésterv, amit valaha írtam

Ha félmaratonra készülsz, és nem szeretnél felsülni, komolyan kell venned a felkészülést. Ehhez jó egy félmaraton edzésterv követése. Amire viszont még hevesebben bólogathatsz, hogy sokszor embert próbáló feladat hónapokon keresztül motiváltnak maradni, pláne akkor, ha nincs pontos iránymutatásod. Hogy milyen félmaraton edzéstervet kövess. Esetleg magad szerkeszted az edzéstervet.

Egy korábbi velős cikkben összeszedtem mindent, amit tudnod kell a sikeres félmaratonhoz, ebben a mostaniban minden részletre nem térek ki, hanem elsősorban a félmaratoni edzéstervvel foglalkozom.

Méghozzá egy olyan különleges variációval, amivel képes lehetsz hosszútávon fenntartani a lendületedet.

Kinek ajánlott ez a 24 hetes félmaraton edzésterv?

Mivel 6 hónapos edzéstervről van szó, nyilvánvalóan nem teljesen kezdők számára ajánlott. Elsősorban azoknak nyújthat segítséget, akik már legalább fél éve futnak heti 3 alkalommal. A táv tekintetében pedig minimum 5-6 kilométer megy nekik stabilan.

Ha egyelőre idáig még nem jutottál el, akkor a félmaraton kezdő edzéstervet ajánlom Neked a Félmaraton gyorstalpaló program keretében.

Ez a félmaraton edzésterv egyik különlegessége, hogy nem csak futni fogsz benne. Ez adja majd a felkészülés sava borsát, mert megteremti a változatosságot. Sőt, egyenesen az izgalmat.

Mit érhetsz el a Futótárs Félmaraton 24 hetes edzéstervével?

Csupa szuper dolgot. Mily meglepő, ugye?:). Viccet félretéve lássuk a legfontosabbakat.

  • Az izgalmas edzésterv miatt könnyebben veszed rá magad a futásra és az edzésre
  • Emiatt gyorsabban fejlődhetsz
  • Fejlesztheted a futógyorsaságodat
  • Magabiztosabbá válsz a félmaratoni felkészülésben
  • Lesz egy iránymutató a kezedben, amihez visszanyúlhatsz, ha szükséges.

És, ahogy az kötelező, nem csak az én megnyugtatásomra, hanem egyébként is:

Az itt bemutatott félmaraton edzésterv versenyzői tapasztalattal, összesen 30 év futómúlt tudásával készült, ennek ellenére a te saját felelősséged, hogy miként végzed el. Semmilyen egészségügyi következményért nem tudom vállalni a felelősséget, pláne, ha helytelenül jársz el vele kapcsolatban.

Viszont kérlek, kérdezz bármikor, ha kétségeid merülnének fel, vagy tanácsra lenne szükséged. Az oldal bal alsó sarkában lévő Messenger ikonra kattintva tudunk kommunikálni. Fontos viszont, hogyha nem vagy bejelentkezve a Facebookra, és úgy írsz, kérlek írj elérhetőséget, ahová válaszolhatok, különben nem tudok visszaírni:).

A félmaraton edzésterv helyes alkalmazásához még egy adalék!

A Félmaraton könyvben nem csupasz edzésterveket találsz, hanem szinte minden hónaphoz kötődik egy-egy izgalmas tesztfeladat is. Az egyik ilyen a Kilométer teszt. Ez gyakorlatilag egyetlen felmérő 1000 méter, amiben közel maxra kifutod magad. Ez azért fontos, hogy tudjunk viszonyítani az edzésterv többi részében a max ezred ritmusához képest.

Az első feladatban ezt látod amikor az aktuális legjobb kilométered ritmusához kell hozzáadnod 30 másodpercet, és abban a ritmusban futni az edzésen, amíg megy.

Ha nem tudod a legjobb ezredet körülbelülre sem, akkor javaslom, kezdj egy ilyen felmérővel.

felmaraton edzesterv

Ha tetszett, akkor egyenesen imádnád a Félmaraton könyvet, amiben hasonló stílusban írok 3 egyéni félmaratoni felkészülésről edzéstervekkel kidolgozva, és rendesen megtömve hasznos infókkal, amik könnyebbé teszik a félmaratoni felkészülésedet.

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!