Félmaraton

Csábító 12 hetes félmaraton edzésterv

Vagány 12 hetes félmaraton edzésterv. Csábító lehet a 3 hónapos felkészülés, de mielőtt vaktában belefognál, nézd meg, mikor működhet egyáltalán Neked.

0. lépés!

A tisztán látás végett leszögezem az elején. Ha kezdőként jársz itt, netán a 10-12K lefutása sem megy álmodból felkeltve (+15 perc, hogy felvedd a futócuccokat), akkor a 12 hetes félmaraton edzésterv NEM NEKED készült. Természetesen őrült sem vagyok, mind inkább felelős futó, aki véletlenül sem rángatna bele ekkora baromságba.

Mikor alkalmazhatod ezt a 21K edzéstervet?

Ha gond nélkül futod a 12-15 kilométert minimum egy alkalommal a heti edzéseid során, amikből legalább három, de inkább négy van. Pont.

Mit tegyél, ha még nem vagy a félmaraton felkészülés ezen szintjén?

Nézd meg a Félmaraton edzésterv kollekciónkat. Ingyenes.
Tudj meg többet a félmaratonról cikkgyűjteményünkben.
Ismerd meg a legnagyobb magyar 21K versenyek félmaraton szintidejét.

Félmaraton edzésterv – A 12 hetes csábító program

Ezt az edzéstervet a Félmaraton könyvemben is megtalálod, ahol minden infót megkapsz, ami ahhoz kell, hogy szinttől függetlenül csillogó szemmel érj célba. Vagy azért, mert sikeresen teljesítetted. Vagy azért, mert egyéni csúcsot futottál.

Ez a 12 hetes félmaraton edzésterv a középhaladó szintű 24 hetes edzésterv utolsó 3 hónapját, 12 hetét tartalmazza. Fontos tudnod, hogy az edzést saját felelősségedre végzed. Mindent megtettem azért, hogy az edzésterv maximálisan biztonságos legyen, de nem vállalhatok felelősséget a bekövetkező esetleges sérülésekért. Főleg, ha helytelenül használod fel.

A félmaraton edzésterv helyes alkalmazásához még egy adalék!

A Félmaraton könyvben nem csupasz edzésterveket találsz, hanem szinte minden hónaphoz kötődik egy-egy izgalmas tesztfeladat is. Az egyik ilyen a Kilométer teszt. Ez gyakorlatilag egyetlen felmérő 1000 méter, amiben közel maxra kifutod magad. Ez azért fontos, hogy tudjunk viszonyítani az edzésterv többi részében a max ezred ritmusához képest.

Az első feladatban ezt látod amikor az aktuális legjobb kilométered ritmusához kell hozzáadnod 1 percet, és abban a ritmusban futni az edzésen, amíg megy.

Ha nem tudod a legjobb ezredet körülbelülre sem, akkor javaslom, kezdj egy ilyen felmérővel.

12 hetes félmaraton edzésterv.1.

 

12 hetes felmaraton edzesterv I.

12 hetes félmaraton edzésterv.23.

 

 

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!