Futás kezdőknekFutóvilág

10 inspiráló, futómotiváló idézet olimpiai sportolóktól

Ajánló

A pszichológusok nyolc fő okot határoztak meg arra, miért szeretjük nézni azokat a sportágakat, amelyeknek nem vagyunk résztvevői, mint például az olimpiai versenyeket: Önértékelési előnyökhöz jutunk általa, a szerencsejátékból pénznyereséget kapunk, kötődünk egy különleges emberhez, izgalmat kínál, esztétikai élményt nyújt, az érzelmek kifejezésének helyszíne, menekülés a valós világ problémái elől, valamint az összetartozás és a tágabb világhoz való kapcsolódás érzését nyújtja.

Összegyűjtöttük 10 kedvenc idézetünket az olimpiai versenyeken részt vevő futóktól, amelyek a kötődés, a kifejezés és az izgalom ezen érzéseit adják. Honnan máshonnan, mint a motivációs előadók hazájából Amerikából:).

Inspiráló futóidézetek olimpiai atlétáktól

 

1. Miután második lett a 400 méteres döntőben, és ötödik alkalommal bejutott az olimpiai csapatba, Allyson Felix elgondolkodott azon, mit jelentett számára a terhesség utáni versenyzés. Kislányával, Camrynnel a lelátón, példakép akart lenni a pályán.

„Tényleg meg akartam neki mutatni, bármi történjék is a dolgokat karakteresen, becsületesen kell csinálni, és nem szabad feladni”.

futas
allyson-felix-quote

2. Quanera Hayes, a 400 méteres döntő első helyezettje is hasonlóan vélekedett gyermekéről, és arról, hogy a gyerekek hogyan motiválják az anyákat: „Egy nap majd azt gondolják, hogy

‘A végsőkig küzdött’. Bekerült az olimpiai csapatba. Ez azt jelenti, hogy nekem is küzdenem kell a dolgokért, és soha nem szabad feladnom’ Az ilyen dolgok miatt van értelme”

quanera-hayes-quote

3. Cory McGee második lett az 1500 méteres döntőben. De még ha a verseny nem is úgy sikerült, ahogyan azt tervezte, McGee nem hagyta, hogy bármi is elrontsa a kedvét.

„Azt mondtam magamnak, amikor megérkeztem a héten, hogy bármi is történik, akár bekerülök a csapatba, akár nem, a futás iránti szeretetem nem fog változni” – mondta.

inspirational running quote from Cory McGee about the love of running on a colorful background

4. A 21 éves Sha’Carri Richardson az egész nemzet (köztük Michelle Obama) figyelmét magára vonta, miután megnyerte a 100 méteres döntőt, és először bekerült az olimpiai csapatba. A rajongókat gyors lábai (10,86 volt a győztes ideje), tüzes személyisége és állandóan változó hajszíne vonzza leginkább. De szeretné, ha az emberek tudnák, hogy csak azért, mert fiatal, még nem jelenti azt, hogy nem áll készen.

„A kor nem számít” – mondja. „Az számít, hogy kinek van szíve eljutni a célba.”

shacarri-richardson-quote

5. Az 5000 méteren második helyezett Karissa Schweizer beavatta a szurkolókat a versenyzői tűzbe, és abba, hogy mi járt a fejében, amikor a verseny a végéhez közeledett.

„Egy mérfölddel a vége előtt úgy volt, hogy fájni fog” – mondta.

6. Ugyanígy inspiráltak minket azok a nők is, akik nem kerültek be a csapatba, de lendületesen és becsületesen versenyeztek. Leah Falland lenyűgözően szerepelt, amíg a 3000 méteres akadályfutás döntőjében el nem bukott. Bár felállt, nem tudta megőrizni a helyét és bekerülni a csapatba, kilencedik lett. Feldúlt volt, de kifejezte, hogy nem hagyja, hogy az olimpiai szellem elhagyja.

„Úgy érzem, hogy bennem van egy olimpikon szíve, még akkor is, ha nem úgy alakul” – mondta

leah-falland-quote

7. Miután tavaly az olimpiai maratoni válogatóversenyen a verseny végén kiesett, Emily Sisson bosszúból visszatért, és megnyerte a 10 000 métert. Az edzője arra biztatta, hogy a verseny során az erőnlétére koncentráljon, és Sisson kifejtette:

„Az erőm az erőm.”

Inspirational running quote from Emily Sisson on a colorful background

8. Gabby Thomas lenyomta a 200 métert, 21,61 alatt futotta, amit csak Flo Jo tudott megdönteni. Egyetlen futamban ennyi mindent elért – de a Harvardon végzett versenyző számára ez csak a kezdet.

El kell kezdenem más célokon, más álmokon gondolkodni. Ez volt az én álmom” – mondta.” Az álmom az volt, hogy bekerüljek az olimpiai csapatba, még csak nem is az, hogy megnyerjem az olimpiai válogatót, még csak nem is az, hogy megdöntsem a versenyrekordot. Most, hogy ezeket is teljesítettem, magasabb célokat fogok kitűzni, és izgatott vagyok emiatt.”

inspirational running quote from Gabby Thomas on a colorful background

9. Idén több Trials-rekord is született, de Sydney McLaughlin túllépett a célon, és világrekordot állított fel 400 méteres gátfutásban. A Trials utolsó napján rendezett futam izgalmas módon zárta le a Team USA-ba vezető útját.

„Amikor ma felébredtem, tudtam, hogy nagyszerű nap lesz. Ezt életem végéig őrizni fogom” – mondta McLaughlin.

Idézete arra emlékeztet minket, hogy ragadjuk meg a jó napokat, amikor eljönnek.

inspirational running quote from Olympian Sydney Mclaughlin

10. Wadeline Jonathas első helyen végzett a 400 méteres síkfutás előfutamában, és azt mondta, hogy a verseny után megerősödött.

„Ők is tehetségesek, és én is az vagyok. Ez egy küzdelem, és én továbbra is a legjobbamat fogom nyújtani. Ez egy küzdelem, készen kell állnom. És készen is állok.”

Teljesen készen állt: Jonathas két nappal később bekerült az olimpiai csapatba.

 

Forrás link.

Kiemelt Kép. © Mikedesign | Dreamstime.com

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb